Stránka je aktuálne v rekonštrukcii. Ďakujeme za vašu trpezlivosť.

 

Novinky


Galéria
Pár fotiek z našej činnosti nájdete TU!
Odkazy
Facebook TU
Slovenská Únia Okinawa Karate a Kobudo TU

Kontakt

Nitrianska 3, 010 08, Žilina
IČO: 37977105
Číslo účtu: 2622858529/1100
Konateľ združenia: Ing. Andrej Schronk
kontakt: 0904 521 553
email: a.schronk@gmail.com

Seishin – Občianske združenie

Seishin je občianske združenie, ktoré sa zaoberá tréningom, rozvojom a šírením tradičnej školy bojových umení: Seishin Iga Ryu Karate –Do. Znak nášho združenia je čínska kaligrafia Chi, čo v preklade znamená energia. Názov Seishin v doslovnom preklade znamená Duševná sila, energia.

Názov a znak našej školy presne vystihuje to o čo sa snažíme: pomáhame našim žiakom nabrať dostatok energie a vnútornej- duševnej sily na prekonávanie každodenných malých či veľkých problémov, ukazujeme že aj v dnešnej dobe plnej stresu sa dá fungovať šťastne, zdravo a s úsmevom, jednoducho v harmónii so svetom . V popredí našich tréningov je komunikácia cvičenca so sebou samým a jeho sebapoznanie, dbáme na etiku v zmysle jej skutočných hodnôt, a žiaci sa učia udržať vedomú pozornosť voči sebe a svetu okolo seba.

História

V roku 1989 sa začala písať oficiálna história nášho klubu pod názvom Okinawa. Založil ho Kyoshi Peter Filo a začal viesť tréningy Gojo Ryu v duchu tradičných hodnôt s dôrazom na individuálny rozvoj jednotlivca. Jeho žiaci nechodili na súťaže a začali študovať Zen v Zenovej škole Kwan-um. Organizácia sa postupne rozvíja a otvára Dojo po Slovensku: Bratislava, Trenčín, Piešťany, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Martin, Zvolen, Považská Bystrica, Rajec atď...

V roku 2003 sa mení názov klubu z Okinawa na Filosport a Kyoshi Peter Filo zakladá štýl Iga Ryu Karate – Do, vznikajú nové Kata : Kata No Iga Sho, Kata No Iga Day...

Koncom roku 2005 vzniká v Žiline občianske združenie Seishin ako súčasť organizácie Filosport.

V roku 2006 vznikajú ďalšie občianske združenia, ako súčasť Filosportu. V tom istom roku zakladateľ školy Peter Filo odchádza od karate, a organizácia sa delí na niekoľko menších skupín, ktoré s povolením P. Fila pokračujú vo výučbe Iga Ryu Karate-Do. Jednou z týchto skupín je aj Žilinské občianske združenie Seishin, ktoré po zániku Filosportu pokračuje pod názvom Škola Seishin Iga Ryu Karate – Do. Od roku 2006 sa venujeme aj práci s deťmi.

V Žiline sme otvorili tri detské telocvične pre deti od 6 do 12 rokov (Vlčince, Hájik, Solinky ). V roku 2009 sme otvorili Škôlku karate pre deti od 3 do 6 rokov. V roku 2010 sme otvorili detskú telocvičňu v Nededzi. V školskom roku 2015/2016 sme otvorili krúžok Karate na súkromnej základnej škole Oravská cesta 11. Popri tom stále vedieme 2 krát do týždňa tréningy pre starších od 13 do 66 rokov a rozvíjame spoluprácu s inými klubmi.

Od roku 2009 spolupracujeme s klubom PSW Žilina a medzinárodnou akadémiou bojových umení: Pszczyňska Akademia Sztuk Walki (Poľsko)

Naše plány do budúcna sú pokračovať a rozšíriť prácu hlavne s mladými ľuďmi, nie len formou bojových umení, ale aj formou prednášok, sústredení a detských táborov.


Copyright 2021 © Seishin